Noutati
Suntem în permanent contact cu tot ceea ce este nou în domeniu, oferind soluții de amenajari interioare si proiecte de arhitectura durabile și inovative
<!--:ro-->Noutati<!--:--><!--:en-->NOUTATI<!--:-->

Expozitia InterSolar Europe – 4-6 Iunie 2014, Munchen

Expozitia InterSolar Europe  -  4-6 Iunie 2014, Munchen

Expozitia internationala a industriei solare de varf – Intersolar Europe – s-a incheiat, la finalul a trei zile intense in care inovatia si globalizarea s-au impletit armonios. In jur de 1.100 de expozanti provenind din 48 de tari au prezentat produse si servicii din intreaga categorie a lantului de activitati din cadrul industriei solare.

In completare la sistemele solare alcatuite din panouri fotovoltaice (PV) si a tehnologiilor noi de productie a acestora, 250 de expozanti ai standurilor “ees” (electrical energy storage – stocarea energiei electrice) din cadrul Intersolar Europe, au prezentat solutii si modalitati inovatoare de “depozitare” a energiei electrice produse de catre sistemele solare, aceasta reprezentand una dintre marile provocari cu care acestea se confrunta, pe piata de electricitate.

Expozitia din acest an acorda o importanta din ce in ce mai mare utilizarii energiei obtinute cu ajutorul sistemelor solare la realizarea incalzirii suprafetelor, o zona extinsa din cadrul targului fiind alocata tehnologiilor termice solare care includ sisteme de încălzire din surse regenerabile cum ar fi: sisteme ce utilizeaza lemnul si peletii pentru incalzire, minicentrale termice si electrice combinate sau sisteme de cogenerare, sisteme mixte ce utilizeaza energia provenita din celule electrice cu pompe de caldura.

img_1734

Circumstantele politice ale tranzitiei de la producerea in mod conventional a energiei electrice la sistemele neconventionale, regenerabile, noi modele de afaceri si dezvoltarea industriei de profil, au fost teme abordate atat in cadrul conferintelor si dezbaterilor de la Centrul International de Congrese din Munchen, cat si la standurile de expozitie. In jur de 1.300 de participanti au audiat prelegerile si celelalte expuneri ale unor conferentiari de prestigiu.

Intre 4 – 6 iunie peste 44.000  de vizitatori au luat cu asalt standurile de la Intersolar si “ees”, care au expus simultan anul acesta. Acoperind 8 hale ale Complexului expozitional, precum si zona exterioara de expunere, diversa gama de exponate a atras oaspeti din 145 de tari, reprezentand o crestere spectaculoasa a procentului de vizitatori internationali. Extinderea gamei de participanti anul acesta la 48 de tari, a reprezentat interesul crescand fata de aceasta noua ramura de profil a industriei, tari precum  Germania, China, Austria, Italia si Franta, putandu-se lauda cu numarul cel mai mare de expozanti. Multitudinea delegatiilor a contribuit la crearea unei atmosfere internationale, aici incluzand investitori din Argentina, Paraguay, Uruguay, Arabia Saudita, Maroc si India. 9 pavilioane internationale apartinand unor firme de prestigiu din Korea de Sud, Taiwan si Canada, au subliniat inca odata importanta acordata evenimentului, toate acestea plasand Intersolar Europe pe pozitia de creuzet de formare a strategiilor internationale dar si ca forum de informare asupra noutatilor din domeniul energiei solare.

img_1724

Spirit de pionierat pe pietele internationale fotovoltaice

In conformitate cu “Perspectivele mondiale ale pietei” de profil pentru anii 2014-2018, publicate la Intersolar Europe de catre Asociatia Europeana a Industriei Fotovoltaice (EPIA), noua putere instalata provenita din sistemele foltovoltaice (PV), a atins 38.4 gigawatts (GW) anul trecut, fiind cu 28% mai mare decat in 2012. Pietele din exteriorul Europei devin din ce în ce mai mult, varful de lance in aceasta dezvoltare. Conform raportului mai sus mentionat, aceasta tendinta de pe pietele internationale, va continua si se va amplifica in urmatorii ani, acest scenariu prevazand ca mediile anuale ale instalațiilor noi vor creste cu mai mult de 40 GW in 2014, pana la aproximativ 55 GW in 2018. Acest lucru va face ca industria producatoare de energie electrica ce utilizeaza sistemele fotovoltaice sa fie din ce in ce mai mult privita ca un pilon de baza in domeniu si ca o oportunitate de afaceri.

La Intersolar Europe globalizarea a fost cat se poate de palpabila, firmele incheind din ce in ce mai multe afaceri in afara Europei – de exemplu in China, Asia de Sud-Est, Japonia si SUA – unde piețele in special afiseaza o creștere puternica.

img_1747

Solutii inteligente de alimentare cu energie

Ca si in anii trecuti, Intersolar Europe a furnizat un forum international de informatii pentru multe inovatii. Sistemele noi de furnizare, de stocare a energiei devin un subiect din ce în ce semnificativ printre expozanti. Multe firme au prezentat solutii de consum propriu de energie pentru locuinte unifamiliale sau cladiri comerciale, care pot fi combinate cu siteme de stocare a energiei, astfel incat sa devina cat mai independente fata de cresterea continua a pretului de furnizare a kilowatt-ului din retea. In viitor, sisteme inteligente de management a consumului vor avea capacitatea de a eficientiza conectarea sistemelor de stocare la consumatori, astfel incat excesul de energie electrica dobandit din sistemele fotovoltaice sa fie disponibil cat mai mult timp si in cat mai mare masura. Lampile vor straluci in viitor din ce in ce mai mult pe baza energiei produsa de combinatii de tehnologii – combinatii de sisteme fotovoltaice cu panouri solare termice, centrale termice pe lemne si peleti, minicentrale termice si electrice combinate sau sisteme de cogenerare, sisteme mixte ce utilizeaza energia provenita din celule electrice cu pompe de caldura – toate deschizand o serie de optiuni pentru a inainta in tranzitia de producere a energiei de la metodele conventionale la cele neconventionale, regenerabile, pe piata de „incalzire”.  Noua zona de interes pentru energia produsa prin metode regenerabile la Intersolar Europe si Forumul pentru „Incalzire regenerabila”, i-a condus pe participanti pe acest trend.