Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
<!--:ro-->Proiecte<!--:--><!--:en-->projects<!--:-->

Extindere si Reabilitare la Scoala cu cls. I-VIII, loc. Chirnogi, jud. Calarasi

„EXTINDERE SI REABILITARE la Scoala cu clasele I – VIII” – Sat CHIRNOGI,

Comuna Chirnogi, Jud. CALARASI

 Cladirea scoala – corp A, avand regim de inaltime P + 1 etaj – ce face obiectul Proiectului pentru lucrari de reabilitare, se situeaza pe un teren in intravilanul localitatii Chirnogi, in centrul satului la nord-vest de Biserica si la vest de Caminul Cultural.

Proiectul de reabilitare al scolii existente din Chirnogi in acord cu reforma in domeniul invatamantului scolar preuniversitar si in vederea cresterii calitatii actului educational a constat in:

1. Reabilitarea din punct de vedere al refunctionalizarii spatiilor de invatamant, inclusiv eficientizarea energetica a cladirii scolii.

2. Reabilitarea cladirii existente prin lucrari de consolidare acolo unde a fost cazul, refacerea finisajelor in vederea asigurarii unor conditii optime pentru desfasurarea procesului de invatamant, in acord cu functiunile spatiilor scolii.

3. Extinderea cladirii cu un corp nou care sa cuprinda urmatoarele functiuni: grupuri sanitare dimensionate la numarul de scolari, spatii pentru intretinere, spatii tehnice – ce vor asigura conditii de igiena optime ale scolarilor (Centrala termica proprie, Gospodarie de apa menajera).

4. Asigurarea cu utilitati a cladirii: alimentare cu apa curenta si canalizare, incalzirea cu centrala termica proprie, refacerea integrala a instalatiilor interioare de iluminat si prize.

Pentru uzul copiilor de varsta scolara, s-au luat in considerare cerinte specifice, legate de siguranta in utilizare, confortul acustic, vizual, higrotermic, astfel:

-    circulatiile au fost proiectate incat sa permita deplasarea in conditii de maxima securitate: evitarea alunecarilor, micilor denivelari sau praguri

-    holurile de circulatie/distributie, coridoarele si sasurile, au fost proiectate astfel incat sa fie permis: accesul la acestea in deplina siguranta; circulatia interioara intre diverse incaperi; asigurarea unui nivel minim de iluminare ziua si noaptea;

-    salile de activitati educationale si incaperile pentru alte discipline, au fost gandite astfel incat sa permita patrunderea luminii naturale, vederea spre exterior, iluminatul artificial, omogenitatea stralucirii finisajelor;

s-a urmarit separarea fluxurilor in incinta institutiei, pe categorii de activitati: educationale, depozitare/distributie hrana (Programul cornul si laptele), zona tehnica + servicii intretinere, astfel incat acestea sa poata functiona armonios, respectand normele si cerintele in vigoare, cu evitarea insa a suprapunerilor si intersectarilor

- finisajele, dotarile si echipamentele vor fi in acord cu destinatia fiecarei incaperi

Proiectul de Extindere si Reabilitare la Scoala cu cls. I-VIII, s-a elaborat la nivel de Expertiza tehnica, Audit energetic, S.F., P.T.+D.E. si Asistenta tehnica pe perioada executiei lucrarilor.