Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Centru de Recuperare si Tratament pentru copilul cu dizabilitati – mun. Tulcea

Denumire proiect:  Centru de Recuperare si Tratament pentru copilul cu dizabilitati
Localitatea: municipiul Tulcea
Beneficiar:  Fundatia umanitara Sera Romania
Proiectant general:  Techno-Art Design
Parametrii:  Suprafata teren – 8.026 mp;   Ac = Ad = 436 mp;   Regim inaltime:  Parter
Stadiu:  realizat

Noua Cladire a Centrului de Recuperare pentru copilul cu handicap  ofera posibilitatea de solutionare a unor servicii de consiliere, recuperare, tratament pentru copii si tinerii cu handicap aflati in dificultate, din localitate si din imprejurimile orasului.
Cladirea este proiectata ca fiind un spatiu amplu, luminos si cald – o baza moderna de recuperare si  tratament, adresandu-se copilului cu dizabilitati,  din sistemul de asistenta si protectie a copilul din judetul Tulcea si putand deservi in caz de urgenta si copilul cu dizabilitati din comunitate.
Terenul pe care se  afla noul amplasament al Centrului de Recuperare pentru copilul cu handicap este situat in intravilanul municipiului Tulcea pe strada Spitalului nr. 28, in vecinatatea Spitalului Judetean Tulcea.
Pozitionarea pe teren a fost dictata de o judicioasa amplasare fata de punctele cardinale pentru a oferi cladirii confort maxim din punct de vedere al iluminarii naturale solare, dar si de posibilitatea realizarii tuturor amenajarilor exterioare ale incintei cu costuri minime, accese pietonale si auto facile dinspre str. Spitalului si strada Alunisului. Cladirea are un design sculptural permitand sa completeze din punct de vedere urbanistic arealul de cladiri invecinate, cu inaltimi diferite. Cladirea avand regim de inaltime Parter, se compune atat functional cat si constructiv din doua corpuri cu inaltimi diferite, fiind impreunate de un miez de lumina ce adaposteste circulatia principala. Corpul din cladire cu inaltime mai mare adaposteste in principal salile de terapie (kinetoterapie, ergo-terapie, hidroterapie, etc.), iar corpul din cladire cu inaltime mai mica, contine cabinetele de tratament (cabinet medical, cabinet psiholog, etc.). Toate aceste zone sunt articulate de un spatiu generos si primitor ce contine receptia si zona de asteptare, arie in care beneficiarii, membrii familiilor care ii insotesc pe acestia, vizitatorii interesati de serviiciile Centrului, se intalnesc. Acestia socializeaza, asteapta, obtin informatii, se programeaza. Pe langa functiunile principale cladirea contine si functiunile conexe acestui tip de program arhitectural, respectiv: vestiare, grupuri sanitare, bai,  spatii tehnice, circulatii. Suprafata vitrata generoasa asigura un confort spatiilor interioare, fiind gandita astfel incat sa ofere atat intimitate cat si peisaj.

Autor proiect: arh. Marinela Moldoveanu