Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Amenajări interioare CIA – centru îngrijire bătrâni (finantare REGIO)

Denumire proiect:  Centru de Ingrijire si Asistenta – C.I.A. Slobozia – Amenajări interioare CIA – centru îngrijire bătrâni
Localitatea: Slobozia, jud. Ialomita
Beneficiar: Unitate Administrativa Locala
Proiectant general: Techno-Art Design
Parametrii:  Suprafata teren: 3.796 mp;  Aconstruita: 296 mp; Adesfasurata: 592 mp; Regim inaltime: Parter + 1 etaj
Stadiu:  realizat
Descriere: Amenajări interioare CIA – centru îngrijire bătrâni

Proiect realizat in cadrul Programului Operational Regional (REGIO) si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Amplasat in zona centrala a municipiului Slobozia – in imediata vecinatate a Spitalului judetean si beneficiind de serviciile de specialitate ale acestei institutii – actualul Centru de Ingrijire si Asistenta pentru persoane adulte cu handicap a fost extins cu un corp nou de cladire prin prezentul proiect, urmarindu-se prin aceasta creearea a doua noi servicii de asistenta sociala. Concomitent, inscriindu-se in actuala tendinta referitoare la restructurarea vechilor cladiri ineficiente energetic si beneficiind de fonduri structurale, s-a procedat si la reabilitarea termica a corpului de cladire existent. Astfel, cele doua noi servicii create in cladirea extindere propusa, au avut in vedere posibilitatea de a deservi – pe de o parte – anumite functiuni ce lipsesc actualmente din Centrul de Ingrijire si Asistenta existent, iar pe de alta parte, prin relationarea cu comunitatea locala, sa vina in intampinarea nevoilor de socializare si petrecere a timpului liber pentru persoanele de varsta a treia din oras. Extinderea a fost tratata ca o cladire compacta, cu un design sculptural, permitand sa completeze arealul de cladiri invecinate de diverse inaltimi.  Aceasta a fost conectata la spatile centrului existent prin intermediul unei pasarele transparente din sticla. In interior spatiul este realizat din secvente spatiale fluide, conectate direct cu exteriorul. Alaturarea tuturor functiunilor necesare noii extinderi a centrului intr-o maniera compacta a fost echilibrata prin deschideri mari vitrate, cu dubla orientare. Covorul PVC intr-o cromatica calda, pereti fini de tencuiala, usile cu furnir din lemn, desavarsesc designul. Fatada ofera solutii individualizate care raspunde sitului si creeaza surprinzatoare privelisti inspre si in afara cladirii. Cladirea- extindere  dispune de o ampla terasa protejata de o copertina, ce constituie un loc in aer liber pentru socializare. In timpul proiectarii s-a avut in vedere individualitatea.
In cadrul proiectului Amenajări interioare CIA – centru îngrijire bătrâni, s-a urmarit in acest sens, crearea unor spatii placute, calde, in care varstnicii sa se poata intalni, relationa si desfasura o serie de activitati recreative ce au efecte pozitive asupra starii psihice a acestora, marcata adesea de singuratate.  In acelasi timp, persoanele varstnice vor ramane in familie, reducandu-se fenomenul de abandon al acestora de catre propria familie.

  Autor proiect: arh. Marinela Moldoveanu

https://www.facebook.com/video.php?v=372868336208243&set=vb.160143840814028&type=3&video_source=pages_video_set  (“Calatoria continua la Slobozia!” – urmareste calatoria pe Facebook.com/inforegio.ro)