Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Amenajări interioare – Proiect arhitectură – Casa G

Denumire proiect: Amenajări interioare – Proiect arhitectură – Casa G  – locuinta unifamiliala
Localitatea: comuna Toplita, jud. Hunedoara
Beneficiar: Persoana privata
Proiectant general: Techno-Art Design. Proiect complex: toate specialitatile, arhitectura, rezistenta, instalatii
Parametrii: Suprafata teren: 6.000 mp; Aconstruita: 120 mp; Adesfasurata: 340 mp; Regim inaltime: Parter + etaj + mansarda
Stadiu: realizat
Descriere: Amenajări interioare – Proiect arhitectură – Casa G
Situata in Toplita, in apropierea orasului Deva, jud. Hunedoara, casa incearca sa reabiliteze abordarile traditionale pt. acest tip de program.
Parcela pe care a fost edificata locuinta este adiacenta unui drum comunal ce urmeaza in paralel traseul paraului Valarita, avand o usoara declivitate inspre acestea.
Suprafata generoasa a terenului (6000mp) cu o desfasurare mare la drum (50m) a permis o organizare in adancime si amplasarea retrasa a casei, avand dealul impadurit in spate, iar in fata gradina terasata, bordata de albia paraului Valarita, drumul si versantul dealului.
Locuinta a fost pozitionata pe sit astfel incat spatiile importantate sa fie orientate favorabil catre directiile cardinale majore care au fost luate in considerare : rasaritul si apusul, acestea marcand si calitati deosebite ale peisajului vaii Valarita.
Cladirea preia elemente specifice arhitecturii traditionale montane, utilizand materiale autohtone: lemnul si piatra, la interior si exterior.
Dispune de suprafete mari vitrate deschizandu-se catre exterior prin terase ample, decalate,  una adiacenta zonei de living, alta locului de luat masa si alta zonei de piscina. Decalajul de la nivelul parterului dintre living si locul de luat masa este preluat si la exterior la nivelul teraselor.

La rasarit, terasa zonei de piscina sta in consola, fiind ancorata in zidul de sprijin din piatra care decupezeaza dealul din spate. Legat de locul de luat masa din exterior si zona barbque se gaseste crama realizata din piatra naturala, sapata in dealul din spatele casei.
Volumul obtinut este protejat de o sarpanta simpla dar puternica, sustinuta de contrafortii casei.
Spatiul casei este fluid, explodand din interior catre exterior, din p. d. v. functional :

  • parter: hol, living, loc de luat masa si bucatarie, G.S., C.T., circulatii orizontale si verticale
  • etaj : dormitor matrimonial cu dressing si baie, 2 dormitoare cu o baie si  depozitare,
  • mansarda : spatiu hobby,  grup sanitar, depozit.

Finisaje – Amenajări interioare – Proiect arhitectură – Casa G 

  • interior: parchet  lemn, piatra,  tencuiala texturata, placari lemn, tamplarie lemn
  • exterior: lemn, piatra, tencuiala texturata, tamplarie lemn stratificat, balustr. lemn, invelitoare tigla ceramica.

Din considerente financiare si pentru scurtarea perioadei de executie, beneficiarul a optat pentru un alt tip de placaj din piatra decat cel prevazut in proiect.
Placajul pavimentului curtii a fost realizat cu piatra din rocile excavate de pe amplasament.
Sarpanta din lemn, balustrada teraselor etajului, panourile pt imprejmuire incinta au utilzat material lemnos din fondul forestier al proprietatii.
Structura: Cadre b.a. cu inchidere din zidarie caramida eficienta, fundatii b.a., sarpanta lemn. Agregatele utilizate pt preparea betoanelor din infrastructura cladirii au provenit din concasarea stancilor dislocate de pe versantul posterior cladirii.
Instalatii: Pentru economie de combustibil si pt obtinerea unei autonomii energetice s-a procedat la echiparea cladirii cu panouri solare pt producerea apei calde menajere.
Centrala termica foloseste combustibil solid – lemne, conferind un caracter ecologic acesteia.