Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Locuinte de tip familial pentru persoane cu dizabilitati – Botosani

Denumire proiect:  Complex de 3 case de tip familial pentru persoane cu dizabilitati
 Localitatea: str. I.C. Bratianu, oras Botosani, jud. Botosani
 Beneficiar:  Fundatia umanitara Sera Romania
 Proiectant general:  Techno-Art Design
 Parametrii:  Suprafata teren – 7.425 mp;   A= Ad=690 mp;  Regim inaltime:  Parter
 Stadiu:  Realizat

Complexul cuprinzand 3 Case de tip familial sunt amplasate in incinta actualului Centru de Integrare prin Terapie Ocupationala “Lucie Lecompte” care este situat in intravilanul Municipiului Botosani, str. I.C. Bratianu nr. 59.
Pozitionarea lor pe teren a fost dictata de:  necesitatea de a pastra distante suficient de mari fata de restul obiectelor din incinta si imprejmuire (pentru a evita umbrirea si a indeplini cerintele PSI); o judicioasa amplasare fata de punctele cardinale; de posibilitatea realizarii tuturor amenajarilor exterioare ale incintei cu costuri minime, accese pietonale si auto facile dinspre drumul carosabil de la strada I.C. Bratianu, terase si  zone verzi, lungimi minime ale traseelor de utilitati din incinta.
Casele dispun de cate un living  inundat de lumina care se deschide catre spatiul verde al gradinii prin intermediul unei terase generoase, pe care se poate servi masa, se poate face lectura sau pur si simplu sta la soare. Spatiul acestuia contine si zona pentru servirea mesei care este in directa legatura cu bucataria.  Cele 4 dormitoare  sunt cuplate doua cate doua, dispunand de  bai  complet echipate,  fiind articulate prin intermediul unor circulatii de spatiul zonei de zi, creindu-se in acest fel intimitate. Casele contin  un birou pentru personalul care acorda  asistenta sociala si spatii tehnice. Pentru uzul persoanelor cu handicap, s-au luat in considerare cerinte specifice, legate de siguranta in utilizare, confortul acustic, vizual, higrotermic. Atat finisajele cat si cromatica utilizata in tratarea designului intregului complex,  asigura caldura, linistea, siguranta specifica unei case familiale. Regimul de inaltime al fiecarei case este Parter si au structura de rezistenta din zidarie portanta – samburi, centuri, dar si stalpi si grinzi din beton armat,  planseu din beton armat peste parter, fundatii continue sub ziduri de tip talpa elastica. Acoperisul caselor este rezolvat in solutia sarpanta din lemn cu invelitoare din tabla de otel multistrat, de tip tigla.

Autor Proiect: arh. Marinela Moldoveanu