Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Parcare supraetajata amplasata in zone rezidentiale – mun. Bucuresti

Denumire proiect:  Parcare supraetajata amplasata in zone rezidentiale

Localitatea: mun. Bucuresti

Beneficiar:  Primaria Generala a Municipiului Bucuresti

Proiectant general:  Techno-Art Design

Parametrii:   Suprafata teren – 2.000 mp; Ac = 1.548 mp; Ad = 7.740 mp;  Regim inaltime:  Parter + 4 etaje

Stadiu:  Propunere de arhitectura

Primaria generala a capitalei a initiat un studiu de solutie in vederea realizarii unor parcari supraetajate care urmeaza sa fie amplasate intre cvartalele de blocuri de locuinte ce bordeaza marile bulevarde si alte artere de circulatie aglomerate.

Parcarile supraetajate sunt gandite in cadrul lucrarilor de modernizare a strazilor si bulevardelor, pentru e se evita ocuparea trotuarelor si aleilor pietonale, precum si a spatiilor verzi de catre autovehicole ce necesita a fi parcate in aceste zone. In acest mod se gestioneaza mai eficient spatiul urban, asigurandu-se atat siguranta si securitatea circulatiei pietonilor, dar si protectia mediului inconjurator, prin permiterea amplasarii si dezvoltarii nealterate a pastilelor verzi de vegetatie si ronduri florale.

Parcarea supraetajata este gandita pentru a asigura un numar de 212 locuri de parcare, avand un regim de inaltime de Parter si 4 etaje. Acest prototip de parcare supraetajata a fost conceput de specialistii nostrii in solutia cu acoperis “verde” – terasa inierbata – si cu posibilitatea de a-si asigura independenta energetica prin echiparea cu panouri fotovoltaice. La parterul constructiei s-a dorit amplasarea si a unor spatii functionale conexe – birou de asigurari, cafeteria, vulcanizare auto, respectiv grupuri sanitare si nodurile de circulatie pe verticala (scari si lifturi). Plastica fatadelor noilor parcari supraetajate a fost astfel gandita incat sa contribuie la diminuarea monotoniei “cenusiului” actualelor fatade ale cvartalelor rezidentiale, cromatica fiind neagresiva dar inspirand liniste si confort urban.