Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Proiect arhitectură Școala Gimnazială Vitănești

Denumire proiect:  Proiect arhitectură Școala Gimnazială Vitănești cu 6 sali de clasa (noua)
Localitatea: comuna Vitanesti, jud. Teleorman
Beneficiar:  Primaria comunei Vitanesti, jud. Teleorman
Proiectant general:  Techno-Art Design. Proiect complex – toate specialitatile: arhitectura, rezistenta si instalatii
Parametrii:  Suprafata teren – 5.324 mp;   Aconstruita  =  Adesfasurata = 995 mp;  Regim inaltime:  Parter
Stadiu:  Realizata


Descriere: Proiect arhitectură Școala Gimnazială Vitănești cu 6 sali de clasa (noua)
Scoala se gaseste in intravilanul satului Vitanesti, Comuna Vitanesti (conform extras PUG 1065 / 2000 si HCL 12 / 2001), avand ca si vecinatati: Nord – proprietati private; la Sud – proprietate privata; la Est – drum comunal; la Vest – Drumul judetean DJ 506. Fata de limitele de proprietate, constructia scolii prezinta retrageri pentru asigurarea unei intimitati si protectii.
Terenul alocat Scolii face parte din intravilanul satului Vitanesti, Comuna Vitanesti, coform PUG  avand suprafata de 5324.5 mp.
Cladirea noua a scolii, in forma de « L », a fost  pozitionata in partea estica a amplasamentului avand functiunile orientate corespunzator fata de punctele cardinale, iar intrarea accesibila de pe latura nordica.
Cladirea parter, are o geometrie simpla, care reazema usor pe teren si este realizata din doua volume articulate de un hol central transparent, care se deschide catre un atrium ce bordeaza curtea de recreatie. Un volum care constituie latura mica a « L » contine urmatoarele functiuni: hol circulatie, administratie, secretariat, cancelarie,  birou director, grupuri sanitare pentru cadre didactice, iar celalalt volum care constituie latura mare a « L » contine: un numar de 6 clase, precum si grupuri sanitare interioare pentru elevi,  inclusiv pentru copilul cu handicap, hol circulatie interioara, centrala termica proprie si gospodarie de apa rece pentru consum menajer, depozitari. Zona de clase este orientata catre spatiul verde si linistit al curtii generoase a scolii.
La acest Proiect arhitectură Școala Gimnazială Vitănești deschiderile mari vitrate ale salilor de clasa, holurilor de circulatie, inclusiv a holului central, definesc cu putere orientarea spatiului copiilor catre lumina naturala.

Dispunerea incaperilor, a grilelor de aerisire, a copertinelor ample in consola cu rol de protectie, a laturilor atriumului si a ancadramentelor golurilor, permit o regularizare a efectului insoririi. In acest sens, avand in vedere necesitatile climaterice si energetice, toate fatadele in functie de functiunile adiacente sunt structurate diferit.

Cladirea are travei si deschideri egale, alegandu-se o conformare geometrica avantajoasa din punct de vedere al calculului la forte orizontale. Structura cladirii scoli este realizata din cadre din beton armat, cu stalpi si grinzi din b.a., avand inchideri exterioare perimetrale din  zidarie de caramida eficienta cu goluri verticale de 30 cm grosime la exterior), planseul, rampele si podestele scarilor vor fi deasemenea din beton armat. Zidurile interioare de compartimentare, vor fi din caramida eficienta cu goluri de 12.5 cm si respectiv 25 cm grosime din caramida plina presata – in zonele grupurilor sanitare, centralei termice, gospodariei de apa.

Autori : arh. Marinela Moldoveanu, stud. Arh. Radu Cevdarie.