Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Proiect de arhitectură Grădinița 71 – corp B

Denumire proiect:  Proiect de arhitectură Gradinița cu program prelungit pentru 4 grupe preșcolari
 Localitatea: str. Firidei, nr.9,  sector 3, București
 Beneficiar:  Unitate Administrativ Locală
 Proiectant general:  Techno-Art Design
 Parametrii:  Suprafata teren   –  1.775 mp; Ac = 422 mp; Ad = 1.017 mp;  Regim inaltime: Subsol partial + P + 1 etaj
 Stadiu:  realizat
 Descriere: Proiect de arhitectură Grădinița 71 – corp B

Numarul in continua crestere de copii prescolari ce solicita incadrarea in aceasta forma de educatie si posibilitatea de a beneficia de teren, a determinat autoritatea locala sa realizeze acest Proiect de arhitectură Grădinița 71 – corp B, mai exact să extinda vecinatatea scolii gimnaziale nr. 89, cu o gradinita cu 4 sali de grupa,  in  partea de sud-est a Municipiului Bucuresti.
Amplasarea gradinitei este realizata intr-o zona zona rezidentiala, adiacenta parcului Titan, gasindu-se marginita la nord si est de incinta Scolii nr. 89, la vest de un loc de joaca amenajat pentru copii inspre strada Firidei, iar la sud de strada Valea Muresului.
Gradinita a fost tratata din punct de vedere arhitectural, ca o „casa” deschisa pentru toti copii din cartier si deasemeni ca o a doua „casa” pentru personalul didactic care isi petrece cea mai mare parte a zilei desfasurand activitati educationale cu copii.
Gradinita a fost conceputa pe convingerea, ca atmosfera proiectata special pentru copii care isi desfasoara activitatile specifice, este fundamentala in educatia, in perfectionarea procesului de invatare, in formarea personalitatii acestora. Copii au nevoie sa experimenteze, sa verifice si sa dezvolte. Arhitectii nostri, proiectand mediul acestor cerinte, determina educatorii, sa isi depaseasca barierele profesionale, ajutand  copii sa se dezvolte armonios. Astfel, doua scopuri transced:

1. Proiectarea unui spatiu de lucru senzorial: un mediu perceptiv bogat, folosind o paleta larga de materiale, culori, tipuri de lumina si texturi, facand astfel gradinita un spatiu de lucru pentru asimilarea de cunostiinte stimuland procesul individual cognitiv si contribuind la formarea personalitatii lor.
2. Sustenabilitatea: materialele folosite la construirea gradinitei sunt certificate d.p.d.v. al mediului.  Cladirea gradinitei dispune de anvelopa termoizolatoare pentru a avea o eficienta energetica cat mai mare si pentru economisirea energiei.

Organizarea copiilor din gradinita este realizata pe grupe de varsta, grupa de copii avand 15 copii. Gradinita astfel proiectata are 4 grupe de copii, cu un numar total de  60 prescolari.
Fata de importanta cladirii, in conformitate cu prevederile Legii Protectiei Civile, s-a impus realizarea unui adapost de protectie civila, dimensionat corespunzator numarului de beneficiari ai imobilului.
Suprafata terenului pe care s-a amplasat noua gradinita este relativ orizontala, cu o foarte usoara cadere pe directa Est-Vest, fara accidente supraterane, in momentul de fata plantata cu gazon, arbori si arbusti perimetral terenului.

Cladirea Gradinitei a fost pozitionata  pe teren, avantajos fata de punctele cardinale astfel incat salile de activitati sa fie amplasate pe laturile vestica, sudica si estica, iar la nord fiind dispuse: spatiile depozitate,  administrative, grupuri sanitare. Astfel salile de activitati dispun de suprafete mari vitrate mari avand asigurate lumina naturala tot timpul zilei si sunt orientate catre gradina verde a gradinitei si spatiile de joc in aer liber ale copiilor, zonele de odihna si dormit  inspre partea linistita a incintei.
La nivelul parterului, un spatiu multifunctional ocupa zona centrala, avand deschidere catre curtea de joaca si conectat cu aria salilor de clasa, in acest spatiu vesel, desfasurandu-se activitati conexe: serbari, intalniri cu parintii.
Clasele sunt subdivizate in: minispatiu de invatare, zona de constructie –jocuri, zona de invatare (pupitre), zona de joaca moale, zona de odihna.
Sructural cladirea gradinitei are travei si deschideri egale, avand o conformare geometrica avantajoasa din punct de vedere al calculului la forte orizontale. Regimul de inaltime este Subsol partial + Parter + 1 etaj partial, si alcatuirea constructiva in cadre din beton armat cu stalpi si grinzi din b.a. cu inchideri exterioare din  zidarie de caramida eficienta cu goluri verticale de 30 cm grosime la exterior, planseele, rampele si podestele scarilor, din beton armat.
Acoperisul este de tip: partial sarpanta din lemn si partial terasa necirculabila pe zona volumului cu regim de inaltime parter.