Proiecte
Realizăm proiecte, în cel mai eficient și constructiv mod
Proiecteprojects"/>

Targul international pentru arhitectura, materiale si sisteme constructive – BAU 2015, Munchen

Peste 250.000 de specialisti – record absolut de participare – au trecut pragul targului international BAU 2015, derulat in intervalul 19 – 24 ianuarie a.c. la centrul expozitional Messe Munchen. Conform datelor statistice puse la dispozitie de organizatori, mai mult de 72.000 de vizitatori au venit din afara granitelor Germaniei (cu 20% mai multi decat la editia precedenta), printre acestia numarandu-se si specialistii Techno-Art Design interesati de oferta exceptionala de know-how si unicitate conferita, cu profesionalism si daruire de catre expozanti.

rsz_sigla_bau_2015

Gama de exponate este defalcata în funcție de materialele de construcții utilizate, precum și pe grupe de produse și teme. Subiecte anticipative, cum ar fi construirea de cladiri cu un consum minim de energie, design universal, renovare și modernizare au jucat un rol-cheie în toate sectoarele de expoziție. BAU 2015 a organizat, de asemenea conferinte speciale pe teme importante, care au permis vizitatorilor interesati, contactul direct cu materiale, tehnici si sisteme constructive de ultima generatie. Acestea au inclus si exemple de utilizarea reală si punere in practica a unor materiale si produse, precum și aplicațiile lor potențiale. Gama de exponate a fost completata de un program atractiv și extins de evenimente conexe, care a inclus forumuri si tururi tematice de primă clasă, in compania si sub indrumarea unor renumiti arhitecti și ingineri din întreaga lume.

Referitor la grupele de produse prezentate de catre expozanti la Targul international pentru arhitectura, materiale si sisteme constructive – BAU 2015, Munchen, o importanta deosebita s-a acordat sistemelor de fatade ventilate la cladiri, dintre care amintim:
– fatade realizate in solutia elemente din tabla de otel perforata. Prin intermediul proceselor digitale, “opere de arta”, schite sau fotografii personalizate sunt transformate intr-o combinatie specifica de penetrari circulare si spatiere in foile de tabla de otel sau aluminiu, cupru, zinc compozit, alama, creand uluitoare efecte tridimensionale. rsz_1dscn0125Acestea pot fi usor prelucrate astfel incat sa se realizeze orice forma se doreste, procedeele avansate de acoperiri cu vopsea permitand obtinerea unei palete largi coloristice. Designul grafic este astfel cu grija transpus pe fatadele cladirilor, oferind acestora unicitate si un caracter distinctiv. Acest sistem de fatade ventilate realizat din panouri metalice perforate cu grosimi extrem de mici 2, 3 mm – obtinute prin inovatoarea tehnologie laser – permite si o intretinere facila dar si un comportament foarte bun in exploatare, pentru zonele din apropierea litoralului marin. In acelasi timp, sistemul actioneaza si ca un parasolar, pretandu-se a fi montat pe fatadele puternic insorite.

rsz_img_2086– fatade realizate din panouri usoare multistrat in sistem fagure – constand dintr-un miez din aluminiu ramforsat si un strat exterior realizat dintr-o gama diversificata de finisaje, cum ar fi: beton, cupru, zinc, lemn, marmura, granit, travertin, otel inoxidabil, aluminiu, lemn stratificat, nisip de siliciu, HPL. Aceste straturi sunt laminate impreuna cu un material epoxidic adeziv netoxic, stratul exterior, expus, de uzura, nedepasind grosimi de 3-4 mm, iar cel structural din interior, cu grosimi variind intre 9 – 19 mm. Producatorii de la Glasscon au obtinut astfel panourile Honeycomb, cu greutati extrem de reduse (intre 9-13 kg/mp), dar foarte rigide si care permit confectionarea la dimensiuni relativ mari – panouri de fatada cu dimensiuni de 1,30 x 6,00 m si chiar de 1,80 x 6,00 m – caracterizate in acelasi timp printr-o comportare cat se poate de favorabila la umiditate, foc, variatii de temperatura, poluare, insolatie si care duc la importante reduceri ale costurilor de constructie. Aceste panouri reprezinta cu adevarat sisteme inovatoare de placare in constructii, ele putand fi utilizate in acelasi timp si la realizarea de parasolare pe fatade – cum ar fi sitemul Unic, bazat pe panouri fagure din aluminiu. De asemenea pot fi utilizate si pentru realizarea de compartimentari interioare ale spatiilor pentru a creea un design unic, personalizand anumiti pereti sau zone, datorita gamei variate de texturi si categorii de materiale din care este alcatuit stratul vizibil.

Cu privire la tamplariile exterioare de inchidere – usi si ferestre – printre produsele care sunt dezvaluite pentru prima data in cadrul targului BAU 2015, se numara sistemele de usi multifunctionale si automate pentru usile mari, grele cu o singura foaie sau doua foi. Sistemul de actionare Powerturn pentru usi batante grele si pe deschideri mari, noile variante Powerdrive etans (pentru intrari care duc la camere curate inchise etans) si Powerdrive ermetic (pentru intrari care duc la medii sterile), sunt deasemenea tehnologii de ultima ora. In cadrul programelor tehnologice pentru ferestre, au fost prezentate solutii pentru extractia naturala a fumului si gazelor fierbinti precum si ventilarea zilnica, componente ce pot fi combinate intr-o maniera flexibila. Deasemenea, in cadrul unui sistem de management al cladirii se faciliteaza un sistem de ventilatie controlata si naturala care ofera un nivel maxim de confort si siguranta.
O “fereastra pentru viitor” – reprezentata de acele versiuni care utilizeaza sticla “inteligenta” – si-a facut deja aparitia pe piata. Este vorba de versiunile ce pot fi controlate manual (pasiv) sau cele care pot fi controlate manual sau automat (activ). In categoria electrochromic activ, dispozitive de particule in suspensie si polimer sunt dispersate in cristalul lichid al geamurilor ferestrelor (allow windows), pentru a comuta intre zone luminoase si zonele intunecoase, printr-o simpla apasare a butonului telecomenzii. Optiunile pasive includ ferestre fotochromice care modifica proprietatile lor de transmisie a luminii, ca raspuns la expunerea la lumini si termocromice ca raspuns la temperatura (ferestre inteligente pasive). Acest material poate reactiona nu numai instantaneu la raza de lumina, el ofera de asemenea (spre deosebire de alte ferestre cu sticla inteligenta) umbrire variabila, care vine in mai multe culori. In cadrul acestui proces se poate genera energie !!! – aceasta nu este doar sticla inteligenta, este energie in sticla inteligenta.

rsz_img_2226Noi tipuri de profile inovatoare pentru ferestre ce contin guri de aerisire realizate prin pivoti orizontali si verticali inserati in campul acesteia, pentru cladiri civile si comerciale au prezentat la BAU 2015 cei de la firma SCHÜCO – acestea asigurand un aport de aer proaspat in incinte, fara a se realiza pierderi masive de caldura. In momentul de fata, tehnologia de ventilatie este formata din trei tipuri diferite de ventilatii – ventilatie naturala, ventilatie mecanica, prin intermediul unui ventilator si ventilatie hibrid. Solutiile eficiente de ventilatie ale spatiilor in locurile in care se monteaza tamplarie inovatoare, existente acum pe piata, asigura un climat interior sanatos si placut si un nivel ridicat de confort, ceea ce creeaza conditii ideale de viata. Acum exista firme ce ofera ferestre si solutii integrate pentru fatade, pentru toate tipurile de ventilatii, care sunt utilizate de catre proiectantii Techno-Art Design in realizarea diferitelor proiecte, creand concepte de ventilatie economica si eficace in cladirile de locuit, birouri, hoteluri, restaurante, spatii educative si expozitionale, cultural-sportive, etc.